Koruma altındaki 135’in üzerinde canlı türü ve 300’den fazla bitki çeşidi ile Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), doğaseverleri büyüleyici bir hafta sonu deneyimine davet ediyor. Türkiye’nin en zengin biyolojik çeşitlilik alanlarından biri olan FYZoo, hem eğitici hem de keyifli bir gün geçirmek isteyen ziyaretçiler için unutulmaz bir atmosfer vadediyor.

Parkta; Çizgili Sırtlan, Afrika Mahmuzlu Kaplumbağa, Kızıl Panda, Afrika Pengueni, Hint Gergedanı ve Karayip Flamingosu gibi nadir ve nesli tehlike altında olan hayvanlar özenle korunmakta ve ziyaretçilere doğanın zengin çeşitliliğini yakından keşfetme imkanı sunulmaktadır. Ayrıca, parkta 26'sı kritik seviyede, 6'sı Anadolu’ya özgü olmak üzere toplamda 40 hayvan türü bulunuyor. Bu nadir türler, FYZoo'nun doğayı koruma çabalarının bir parçası olarak doğal yaşam alanlarına uygun koşullarda titizlikle bakılıyor ve yaralı olanların tedavisi özenle yapılıyor.

FYZoo sadece bir hayvanat bahçesi değil, aynı zamanda doğanın ve yaban hayatının korunması için farkındalık yaratan bir eğitim merkezi olma görevin ide sürdürüyor. Bu doğrultuda ziyaretçiler, dünyanın dört bir yanından getirilen hayvanları yakından gözlemleme ve onların doğal ortamlarına dair bilgi edinme şansına sahip oluyor. Ayrıca, geniş botanik parkında yer alan nadir bitkiler ve biyolojik çeşitlilik, doğanın mucizelerine tanıklık etmek isteyenler için bu sonbahar benzersiz bir deneyim sağlıyor.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı ziyaret ederek, doğanın mucizelerini keşfedin!

Doğa ve canlı severlerin ziyaret noktası FYZoo haftanın her günü saat 10.00-19.00 arası açık.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Hakkında:

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca'da kuruldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam etmektedir. Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanmaktadır.

Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmaktadır. Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan canlı türü koruma altına alınmıştır.

In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen koruma çalışmalarıdır. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaktadır.

Advert